Choose your language......

10x herkenbare struggles met Koningsdag!

Geplaatst op april 24 2019

10x herkenbare struggles met Koningsdag!

 

Het is weer bijna Koningsdag. De tijd voor gezellige vrijmarkten, buurtfeesten en grote festivals. Er is altijd wel wat te doen, maar helaas zijn er ook wat complicaties die elk jaar weer terugkomen. Hierbij dus 10 herkenbare struggles met Koningsdag!

1. Het weer is altijd onvoorspelbaar

De ene week lijkt het net hartje zomer en de volgende week regent het alleen maar. Elk jaar duim je dus maar weer dat het lekker weer wordt.

2. Wat je aan moet doen

Je vindt oranje sowieso niet een top kleur, maar de stress die erbij komt elk jaar met Koningsdag helpt ook niet mee. Je wil niet de standaard shirtjes die iedereen heeft, dus weken van te voren struin je het internet al af om iets unieks te vinden.



3. Brakke start

Elk jaar vertel je jezelf dat je rustig aan moet doen met Koningsnacht, omdat je de volgende dag ook nog moet kunnen feesten. Maar eenmaal in de stad is het, zoals gewoonlijk, weer veel te gezellig. Je wordt wakker en bent kapot. En dan moet je nog een hele dag. Zucht.



4. Wat je gaat doen

Een groot festival of een vrijmarkt in buurt. Je weet dat je vroeg moet beslissen, want je gaat het niet weer laten gebeuren dat je te lang twijfelt en dat het leuke festival al uitverkocht is. Iedereen in je vriendengroep wil weer wat anders en je grootste wens is dat Koningsdag een Koningsweek kan worden, zodat je niks hoeft te missen.


5. Je móét die oranje opblaasbare kroon scoren

Zonder deze kroon is Koningsdag niet compleet. Ze vallen op, maar ze vinden is soms toch best lastig!


6. Je gaat weg zonder vlaggetjes, maar ontkomt er niet aan

Dat rood-wit-blauw vlaggetje wordt altijd enthousiast gezet door je vriendin, kennis of compleet vreemde persoon. Vrolijk is het in ieder geval wel.

7. Je buik en portemonnee zijn niet erg blij na Koningsdag

Net zoals jij na Koningsdag, moeten je buik en portemonnee ook even rusten na Koningsdag. Al het slechte en vette eten is de oorzaak. En dat eten kost ook nog eens belachelijk veel geld, tel daar al die drankjes bij op die je hebt gekocht en je weet dat je de komende tijd wel rustig aan mag doen.

8. Onbegrip voor rommelmarkten

Je snapt het gewoon niet. Waarom zou iemand een versleten paar schoenen of oude knuffelbeer willen kopen? En daar wordt soms zonder blikken of blozen een schandalige prijs voor gevraagd. Of juist van die mensen die nog proberen af te dingen bij 50 cent.

9. Waar je je fiets moet zetten

Overal staan fietsen en je bent hopeloos op zoek naar een plekje voor de jouwe. En na Koningsdag komt de volgende struggle al snel om de hoek kijken: waar is die fiets van me eigenlijk?

10. Spelletjes waar je nooit geld mee verdient.

Altijd wordt je maar weer verleid door spelletjes die zelf gezegd een grote kans op veel geld geven. Hoe komt het dan dat je na al die jaren nog steeds niet die grote prijs naar binnen hebt gesleept? Het is erg teleurstellend.

Buiten al deze struggles is Koningsdag natuurlijk een super leuke feestdag en kun je ook dit jaar niet wachten. Alvast een hele fijne Koningsdag gewenst dus! Heb jij nog andere struggles op deze mooie dag?

Meer artikelen

0 reacties

Laat een reactie achter

Alle blog reacties worden gecontroleerd voordat het geplaatst is